Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Är det inte Yannick Tregaro som springer där borta?

Här är prylarna som kan maxa din träning

Löpning behöver inte vara så komplicerat. Allt du behöver är shorts, t-tröja, ett par tubsockor och bra skor. Det hindrar inte att marknaden är full av prylar.

Löpning är en lukrativ affär. 65 000 löpare plus medresta familjer och vänner som hejar fram de tappra. Här finns en marknad för löparrylar, vätskebälte, löpararmband, appar, träningsprogram på nätet ... Det går att göra åt hur mycket pengar som helst.

Svenska mässan hakar på och har under helgen en ny mässa för dem som är intresserade av träning, sport och hälsa.

Förutom ett scenprogram om allt från löparkläder till paleokost finns ett nittiotal utställare presenterar tusentals produkter.

Vad sägs till exempel om ett aktivitetsarmband, en pimpad stegräknare som övervakar hur fort vi springer eller går och hur mycket energi som går åt? Den är kopplad till telefonens funktion för platslokalisering.

Det globala positioneringssystemet GPS är nog det som lett till mest prylutveckling på senare år.

Allsvenskan i segling, som drar igång den här helgen, erbjuder oss att följa seglingarna i realtid. Det finns GPS-appar för att hitta din hund om den springer bort i skogen och löpentusiasterna har i åratal plågat sina Facebook-vänner med uppdateringar om hur långt och vilken sträcka de sprungit i dag.

LÄS OCKSÅ: Bästa trådlösa sportlurarna

Nu är det inte bara vårt eget löpande vi ska hålla koll på och, handen på hjärtat, skryta för vännerna med utan också kändisarnas.

Göteborgsföretaget Raceone, drivet av den tidigare Kopparberg/Göteborg-spelaren Marlene Sjöberg, erbjuder nu en app där vi kan följa friidrottaren och Öis-tränaren Yannick Tregaro – en välkänd profil i Göteborgsvarvet-sammanhang.

"Yannick utmanar dig!" skriver företaget i ett pressmeddelande. Tanken är att man ska följa Yannick Tregaros väg runt varvet. För dig som springer kan du försöka slå Tregaros tid. För dig som inte gör det vet du var han är, om du vill heja på honom och varför inte.