Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Häng med i största satsningen på Göteborgsvarvet

En rekordlång livesändning, helikopterbilder, målkamera och mängder av reportage.
GP har aldrig tidigare satsat så mycket resurser på Göteborgsvarvet - årets folkfest!

GP:s journalistisk ska domineras av det lokala materialet och för oss på GP-sporten har det bland annat inneburit en rejäl bredd-fotbollssatsning i 031-området.

Göteborgsvarvet är en naturlig del av vår stad och med 60 000 löpare och cirka 200 000 som njuter vid sidan av, så känns det självklart att GP gör den största satsningen på denna härliga folkfest.

Även om jag har jobbat under Göteborgsvarvet i många år, så försöker jag alltid att ta mig tid för att njuta av stämningen. Jag börjar alltid kring start- och målområdet, tar en sväng till Götaplatsen för att blicka ut över folkhavet, fortsätter in i Allén för att heja på alla som har det sååå tungt där och de resterande kämpiga kilometerna bort mot målet på Slottsskogsvallen.

Det här är verkligen en dag då Göteborg och göteborgarna visar sig från en väldigt fin sida.

Jag skall i ärlighetens namn säga att jag inte trånar alltför mycket för att springa ytterligare ett Göteborgsvarv. Jag är nöjd med den gången jag tog mig i mål och så får det nog bli. Jag får dock en liten dos av löparglädjen, då jag i skaplig fart varje år tar mig runt Näsetloppets klippor och Skagenloppets vackra miljöer.

Låt vara att båda loppen "bara" mäter dryga milen.

Mitt i all feststämning skulle jag också vilja uppmärksamma att det finns en hel del allvar runt Göteborgsvarvet. För att välja något bland mycket, så lyfter jag gärna fram Stadsmissionens arbete.

- Det Stadsmissionen gör med att hjälpa till på lokal nivå här i Göteborg ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är glad om jag kan vara med och bidra, även om det är genom att utsätta mig själv för massa smärta.

Det sa, stjärnkocken Håkan Thörnström, som är en av många "kändisar" som väljer att springa i Stadsmissionens namn.

Vi på GP satsar som vanligt stenhårt på Göteborgsvarvet, i år mer än någonsin och jag kan med varm hand rekommendera vår livesändning på gp.se, redan från 12.30. Dessutom så kommer det såklart att finnas mängder av härliga bilder, bland annat åker vi med en helikopter, som ni kommer att se digitalt och i söndagstidningen.

Så ett stort lycka till, oavsett om du skall springa, heja på, eller bara sitta ner och njuta av folkfesten!

Plus: FA-cupen. Den startades redan 1871 och är fortfarande glödhet. I kväll är det sedan länge slutsålt på härliga Wembley, när Manchester United tar emot Chelsea.

Minus: Göteborgsvarvet är fest och glädje. Ändå tvingas arrangörerna att lägga stora resurser på säkerhet. Tragiskt, men tyvärr en spegling av den tid vi lever i.