Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Fsiha överlägsen SM-vinnare

Han höll jämna steg med tätklungan halva loppet – sedan kroknade Robel Fsiha.
Men SM-guldet tog han hem med ordentlig marginal ned till tvåan.
– Jag är nöjd, men jag hade lite svårt att andas, säger han.

Efter att ha tvingats bryta Göteborgsvarvet i fjol var årets bäste svensk på längre distanser Robel Fsiha tillbaka i Göteborg på lördagen. Med flera bra tider på distansen det senaste året fanns förhoppningar om att han skulle kunna vara med och konkurrera med den allra yppersta eliten under eftermiddagen.

Länge såg det också ut som Fsiha skulle kunna hålla samma tempo som Shadrack Kimining och de andra i täten – men med ungefär halva loppet sprunget föll han av.

Ner till övriga svenskar i startfältet var det dock långt. Med tiden 1.03.02 hade han mer än tre minuter ner till SM-tvåan Niklas Jonsson.

– Jag är nöjd. Det var en tuff bana så jag var trött i dag. Det gick lite för snabbt för mig där längst fram, säger han.

"Viktigt för mig"

En smärtande mage och andningsproblem försvårade hans försök till utmaning av de östafrikanska löparna ytterligare.

Men de till trots kan han nu titulera sig SM-vinnare på halvmara.

– Det här var viktigt för mig. Även om jag inte är så nöjd med tiden. Jag hade siktat på 61 minuter och hoppats på att springa på under timmen. Kanske nästa år, säger han.

Nu riktas fokus om till säsongens stora mål – VM i Doha där Robel Fsiha siktar på att kvala in till både 5000 och 10 000 meter.