Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Finfint löparväder

Vädret ser ut att bli det bästa tänkbara för alla som ska springa Göteborgsvarvet. Soligt med måttliga vindar och en temperatur kring 15 grader.

Säkert anlände en hel del löpare till Göteborg redan under fredagskvällen. Och kanske förskräcktes de av regnet och blåsten.

Men lördagen bjuder på helt annat väder. De mörka molnen har dragit bort och solen väntas lysa från en nästan molnfri himmel ända fram till i kväll.

- Det ser ut att bli riktigt fint hela dagen. Små molntussar och stackmoln kan komma att skymma solen ibland, men det känns säkert skönt för de som springer, säger Per Holmberg, jourhavande meteorolog vid Foreca.

Vinden har mojnat väsentligt sedan i går så löparna ska inte behöva oroa sig för hård blåst på de båda broarna. Bara måttliga västvindar väntas.

Redan tidigt på morgonen hade temperaturen i Göteborgsområdet klättrat över 10-gradersstrecket. Senare under lördagen kan det bli omkring 15 grader.

- Men det är stora variationer på grund av att havet är så kallt. Ute i kustbandet kanske termometern stannar strax över 10 grader, säger Per Holmberg.

Även söndagen väntas bjuda på sol och halvklart väder. Temperaturen stiger förmodligen något, till 16-17 grader, innan molnen tätnar på eftermiddagen.