Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Följ löparfesten här – GP direktsänder Göteborgsvarvet

Den stora dagen är här; över 60 000 löpare har anmält sig till Göteborgsvarvet, världens största halvmaraton som idag går av stapeln.
Se hela folkfesten här på GP.se.

För 39:e gången är det dags för folkfesten Göteborgsvarvet där motionärer och elitlöpare ska ta sig 21 kilometer genom Göteborg.

LÄS MER: Göteborgsvarvet från A till Ö

I över sex timmar, med start 12:30, kommer Göteborgs-Posten att direktsända från hela loppet, världens största halvmaraton.

Anders Abrahamsson kommer vara programledare och kommentator. Bild: Jonas Lindstedt

Huvudsändningen kommer att ledas av GP:s Anders Abrahamsson och på olika platser längs med loppet kommer reportrarna Fredrik Janlind, Tove Andersson och Karin Jansson befinna sig.

LÄS MER: Veteranen Andersson tillbaka för att vinna SM-guld

– GP spänner verkligen musklerna och kommer att göra bra, kvalitativ tv. Om man vill sitta i soffan eller inte har möjlighet att vara på plats kan man ändå vara en del av folkfesten, säger Karin Jansson.

Fredrik Janlind kommer vara reporter vid målgången under Göteborgsvarvet. Bild: Björn Olsson

Kamera vid målgången

I en separat sändning kommer du som GP-prenumerant även kunna följa målgången under hela dagen. Denna sändning kommer även att vara tillgänglig i efterhand.

LÄS MER: GP direktsänder från Göteborgsvarvets målgång

– Efter bedriften att ta sig igenom världens största halvmaraton så känns det jättekul att kunna ge löparna själva, familj och vänner chansen att se ögonblicket då mållinjen korsas, säger GP:s sportchef Ulf Niklasson.

Karin Jansson kommer finnas ute vid banan och rapportera.

Vid målgången, i huvudsändningen kommer även GP:s reporter Fredrik Janlind finnas på plats. Där kommer han ta tag i motionärer, kändisar och elitidrottare för att höra deras tankar efter de gått i mål på den 21 kilometer långa banan.

Likaså Tove Andersson. Bild: Jonas Lindstedt

LÄS MER: Behagligt väder att vänta under Göteborgsvarvet

Ute på banan kommer reportrarna Karin Jansson och Tove Andersson rapportera om vad som händer och prata med folk som tagit sig till platsen för att heja på.

– Som största medieaktör i Göteborg känns det naturligt att vara med och skildra en av Göteborgs största folkfester, säger Karin Jansson.

GP:s chefredaktör, Christofer Ahlqvist om den stora satsningen:

LÄS MER: Springa riktigt långt har aldrig varit min grej

– Jag är väldigt glad att Göteborgs-Posten är med och bidrar till årets stora folkfest som nog för många fler än mig innebär ett mer hälsosamt och välmående liv.

Längst upp i artikeln kan du se hela sändningen från 12.30. Den pågår fram till 19:00.