Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotta Fougberg SM-vinnare – i debuten

Charlotta Fougberg hade aldrig sprungit Göteborgsvarvet. Efter lördagens lopp har hon både sprungit – och vunnit sin hemstads mest klassiska lopp.
– Det känns jättekul att vinna på hemmaplan, säger hon.

Charlotta Fougberg gjorde sin första start i Göteborgsvarvet och vann SM-guldet på tiden 1.13.16. Som väntat konkurrerade hon med Hanna Lindholm om segern – men efter 13-14 kilometer visade Fougberg att hon var den bättre av de två denna dag.

– Det känns otroligt bra. Det är alltid kul att kamma hem guldet och speciellt på hemmaplan i Göteborg. Hela Göteborg är min plan, säger hon och fortsätter:

– Jag såg Hanna vid Poseidon på andra sidan när jag vände så då hoppades jag på att mina krafter skulle hålla. Jag tänkte att om hon kommer ikapp skulle jag klara av henne ändå.

Hur var din taktik?

– Jag försökte hålla mellan 3.24 och 3.28 minuter per kilometer i tempo så länge som möjligt. Jag fokuserade på mig själv.

Som hemmalöpare har hon burits fram av publiken.

– Jag har hört mitt namn så många gånger och de har varit utspridda så jag har fått otroligt bra pepp hela vägen runt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det var länge osäkert om Charlotta Fougberg skulle komma till start i Göteborgsvarvet. Beslutet att starta togs nyligen. Det ångrar hon knappast. En bra tid och en SM-titel belönades Ullevi-löparen med för sitt deltagande.

– Det är magiskt att få ta hem det här på Slottsskogsvallen där jag har sprungit så mycket tidigare. Mitt leende brast ut när jag kom ut från Slottsskogen och det var så mycket folk. Jag försökte hålla fokus men när jag kom in här var det magiskt.

Loppet var hennes första Göteborgsvarv och hennes andra halvmaraton någonsin. Det lär inte bli det sista.

– Det här är jättestort för mig. Det var helt magiskt att äntligen få springa det här. Nu hoppas jag att jag kommer tillbaka varje år, säger hon.

Hanna Lindholm knep silvret på tiden 01.14.20.

På herrsidan vann Spårvägens Robel Fsiha SM-guldet på tiden 01.03.02.