Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Göteborgslagen föll i Beachtouren

Det blev inga vinster på hemmaplan för något av göteborgslagen under Swedish Beach tour. Men arrangörerna av deltävlingen var nöjda ändå. – Matcherna har varit fartfyllda med bra spel och vi har aldrig haft så mycket besökare som i år, säger Sandra Krook, tournament director.

Under lördagens matcher i Swedish Beach tour på Beach center i Göteborg lyckades ett flertal spelare från Göteborg kvalificera sig vidare till söndagens semifinaler. På damsidan gick Nina Grawender och Talar Kirkor vidare och på herrsidan gick det minst lika bra för Simon Boman och Martin Appelgren samt Alexander Herrmann och Björn Berg.

De två herrteamen från Göteborg fick dessutom möta varandra i en av semifinalerna under söndagen. Föga oväntat gick Sveriges bäst rankade spelare - Martin Appelgren och Simon Boman segrande ur semifinalen och vidare till final. Men där fälldes de av norska radarparet Lars Retterholt och Martin Olimstad.

För damerna gick det inte heller bättre. Grawender och Kirkor tog sig inte till final. Vinnare på damsidan blev till slut Tora Hansson och Sofia Ögren.

Välbesökt arrangemang

Men enligt tävlingens tournament director Sandra Krook blev helgen ändå lyckad, trots att den avslutades med förlust.

– Det har varit ett lyckat event med bra stämning och vackert väder på lördagen vilket var ett stort plus. Matcherna har varit fartfyllda med bra spel, säger hon och fortsätter:

– Det var betydligt fler besökare på plats i år än tidigare, jag tror bland annat att det beror på att spelarna är så bra ambassadörer för tävlingen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.