Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Göteborgskan nominerad till "Årets kvinnliga idrottare"

Göteborgskan Anna-Carin Ahlquist är nominerad till ”Årets kvinnliga idrottare”, det stod klart när nomineringarna till Paragalan den 4 februari blev offentliga.

Bordtennisspelaren Anna-Carin Ahlquist har länge varit ett utav Sveriges stora medaljhopp inom bordtennis. Och när det var dags i Rio De Janeiro så var förväntningarna stora på göteborgskan.

Efter både ett OS-guld och silver i London 2012 så var det många som hoppades på att 44-åringen skulle kunna försvara sin plats på tronen.

Tung förlust i semifinalen

Men tyvärr gick det inte hela vägen för Anna-Carin som föll i semifinalen mot kinesiskan Juan Xue, det var en tårögd och klart besviken Ahlquist som fick se sig besegrad. Men hon starkt nog bröt hon ihop och kom igen.

När det väl var dags för att spela om bronsmedaljen så var det inte mycket att snacka om. En skoningslös Ahlquist slog sydkoreanen Yoo Ji Yu överlägset och vann matchen i tre raka sett.

Har skördat guld under året

OS-bronset får ses som en av säsongens större meriter, men hon har under 2016 plockat hem flertalet guld i olika tävlingar. I Slovenien fick hon åka hem med ett guld i singel och silver i dubbel.

Men under de öppna mästerskapen i Italien blev det full pott när Ahlquist kammade hem två guldmedaljer, ett i singel och ett i dubbel.

Många OS-medaljörer

Det verkar vara just OS-framgångar som väger tungt när ”Årets kvinnliga idrottare” ska koras, då samtliga nominerade tog medaljer i Rio De Janeiro.

Simmerskan Maja Reichard skördade stora framgångar i Brasilien och tog två silver samt två brons. Dressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson vann två bronsmedaljer under årets Paralympics.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.