Göteborgsguld på SM i dressyr: "Känns helt fantastiskt"

ANNONS
|

Till vardags bor hon i England. Men när det vankades SM-tävling i dressyr på klassiska Strömsholm kunde inte Josefin Gyllenswärd, som tävlar för Göteborgs Fältrittklubb, låta bli att vända hem till Sverige. Och väl på plats i Västmanland blev det stor succé för Gyllenswärd och hästen Don Angelo som tog hem guldmedaljen i U25-SM.

– Det känns jätteroligt. Att få ta guld i mitt första SM ... ja, vad ska man säga? Det känns grymt bra just nu. Det var värt den långa resan, säger en strålande glad vinnare.

Och det var aldrig något snack om saken. Redan i kvalet imponerade Gyllenswärd stort när hon vann båda tävlingarna på 70,6 procent respektive 72,6 procent. Och inför det avslutande kürprogrammet var ekipaget i klar ledning.

ANNONS

– Första dagen var min häst lite busig, men jag kunde ändå redan då känna att jag hade honom med mig, att det skulle bli bra. Så då var det bara att se hur de andra presterade. Och innan jag red ut inför avslutningen hörde jag att jag behövde rida över 68 procent för att guldet skulle bli vårt. Då kände jag att "nu måste jag hitta på något riktigt dumt om det här inte ska gå vägen". Jag kände mig faktiskt rätt säker då, det var bara att tuta och köra.

Med imponerande 74,6 procent vann hon sedan den avslutande küren och SM-guldet var i hamn.

Vad i er prestation tycker du gör att ni vinner?

– Hm, svår fråga. Jag har en jättebra häst som älskar att tävla, vi båda har så himla roligt på banan och jag tror det lyser igenom i vårt utförande.

Hur högt rankar du den här framgången?

– Det väger jättetungt. Det är hur roligt som helst att vinna det här. Jag har ju ett EM-brons från förra året, men att få göra sitt första SM och att då ta ett guld där, det är otroligt stort. Det är kul att tävla på hemmaplan, och visa upp sig lite i Sverige. Man blev sugen på mer, man kanske får ta och komma tillbaka nästa år ...

ANNONS

Närmast väntar hemresa tillbaka till England för att ladda batterierna inför ett par tunga utmaningar framöver, bland annat stundar en stor tävling i tyska Aachen, U25-EM och en clinic i Falsterbo. Men lite guldfirande ska först hinnas med.

– Jag har några tävlingar i Spanien som jag inte har hunnit fira riktigt heller, så det får bli någon sorts party när vi kommer till England, säger Josefin Gyllenswärd och skrattar.

ANNONS