Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Göteborg gav sig löpare ut på sina egna virtuella Göteborgsvarv.  Bild: Mia Höglund
I Göteborg gav sig löpare ut på sina egna virtuella Göteborgsvarv. Bild: Mia Höglund

Göteborgarna springer sina egna Göteborgsvarv

Folkfest och tiotusentals löpare i Göteborgs innerstad, så var planen.
Men coronapandemin satte stopp för det traditionella Göteborgsvarvet.
I stället gav sig löpare ut där de befann sig, för springa 21 kilometer i ett alldeles eget varv.

GP gav sig i väg till Skatås och ut på Göteborgs gator och mötte löpare som genomförde sitt virtuella Göteborgsvarv.

LÄS MER: Se det virtuella Göteborgsvarvet på GP.se

Robin Ghleann

"Jag har tyckt det varit jättekul. Jag utmanade far och bror på Göteborgsvarvet för fem år sedan, det skulle bli femte året i år. Det var dock bara min bror som antog utmaningen. Det har varit jättekul varje gång med folkfest och något att se fram emot så det är tråkigt i år. Man saknar att ha ett mål."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Martin Hedberg

"Det är lite annorlunda, och inte lika varmt som förra året. Det är tredje varvet nu."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Susanne Hedberg

"Jag är hejarklack, första förband och vätskekontroll. Det är kul! Men det är lite tråkigt att det inte blev som det skulle. Jag skulle ha sprungit Statsvarvet och Martin skulle ha sprungit det långa där jag skulle hejat på, men det blev som det blev."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Frida Petrusson och Martin Ljunggren

"Vi sprang tre åttor (8 kilometer) och de första två varven gick bra men när det var två kilometer kvar på sista åttan var det jobbigt, men då var det bara att köra. Målet var att ta oss runt. Det är mitt femte varv och nu blev det personbästa! Men man saknar ju att det hejas, det blir ingen atmosfär."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Daniel Mallard

"Det känns bra. Det är sista varvet nu så det är bara sex kilometer kvar. Jag har aldrig sprungit Göteborgsvarvet innan, men det känns bra."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Samuel Lansing

"Det känns annorlunda, men ganska bra. Jag tränade inför förra året men då skadade jag mig och så tränade jag ett år till och så kom corona. Men det är ju kul att man kan göra detta."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Martin Smedendahl

"Det är först gången så jag har inget att jämföra med. Jag skulle springa med min farsa egentligen men han är lite för gammal nu med covid och allt. Vi kör nästa år i stället! Det var lite svårt att hitta, så jag har väl två kilometer för mycket hittills. Man saknar publiken, det är ju stämningen längs banan man vill åt."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Magnus Dahl

"I år känns det väldigt lätt, det är inte mycket press och tävling, det blir mer att jogga. Det är härligt men man saknar atmosfären såklart."
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Peter Gustavsson

"Det är lite trist, man vill ju ha peppen. Jag har sprungit två gånger förut och det är ju roligt med allt folk och energin, det får man ju inte nu. men det är ändå kul att göra det. Jag hade en kompis med mig, men han sprang hem. Nu får jag köra sista själv".
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Magnus Lantz

"Det känns bra, lite tomt bara. Jag saknar nog hela grejen, folket längs vägen och uppladdningen och löpturen och alltihop. Men man kan springa ändå, det är ju positivt. Jag sprang lite fel, det är konstigt för jag har sprungit i 33 år, men jag sprang fel ändå".
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Monika Jarman

"Det är faktiskt mitt lättaste lopp, men det är nog för att jag kan springa i min egen takt. Man dras med när man är många och kanske springer lite snabbare än man egentligen behövt. Så det här är nog mitt mest behagliga lopp även om det inte är så mycket stämning. Det är mitt åttonde lopp, för Stadsmissionen".
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Johan och Åsa Lilja

"Vi har sett många varv genom åren. Det känns som i övrigt, att allt är på paus. En sådan här dag ska det vara mycket folk, nu är det mer stängda butiker och få människor. Göteborgsvarvet är ju folkfest men det är inte så mycket folkfest idag, tyvärr. Folk ser i alla fall glada ut när vi hejar. Vi förstod inte först men såg sen att det här måste ju vara folk som springer ett alternativt Göteborgsvarv".
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Bilder: Mia Höglund

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.