Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sebastian Söderberg och hans caddie, tillika bror, Jesper hade en svettig dag på golfbanan Bild: TT/Emil Langvard, Europatouren

Göteborgarens galna rekord på Europatouren

Sebastian Söderberg, 29, låg sist i tävlingen i Dubai. Då bestämde han sig för att spela den snabbaste rundan på Europatouren någonsin – och lyckades.
– Jag tyckte det var en rolig sak att göra, säger Söderberg på Europatourens Twitter.

Spelar du 18 hål golf i normalt tempo så tar det runt fyra timmar. Men spelar du ensam, ligger sist av de som är kvar i en tävling på Europatouren och heter Sebastian Söderberg så går det betydligt snabbare. Närmare bestämt på 97 minuter – vilket är nytt rekord för en runda på touren. Det tidigare rekordet hade belgaren Thomas Pieters på 119 minuter.

– Jag försökte spela så snabbt som möjligt. Jag tyckte det var en rolig sak att göra och jag trodde inte det skulle skada mitt spela alltför mycket. Vi försökte gå så snabbt som möjligt de första fem-sex hålen, säger Söderberg till Europatouren.

– Jag tog min tid på puttarna och slagen sen sprang jag emellan. Jag spelade bra i början och då fortsatte vi bara.

Det som också var anmärkningsvärt, med tanke på snabbheten på varvet, var också att göteborgaren endast noterades för tre slag över par med en birdie och fyra bogeys på scorekortet.

En som synnerligen fick slita på banan var caddien och brodern Jesper som var trött efter allt springande med en tung bag på ryggen.

– Det var några gånger där jag var trött men nu är det okej. Jag fick hämta andan emellanåt.

Söderberg slutade tio slag över par totalt, på 70:e plats och långt ifrån toppen. Lucas Herbert från Australien vann särspelet mot Christiaan Bezuidenhout från Sydafrika. Henrik Stenson blev bäste svensk på delad 37:e plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.