Göteborgaren slog till – snabbaste knockouten i eventets historia

13 sekunder. Så lång – eller kort – var MMA-fajten mellan Anton Turkalj och Konstantin Soldatov. Sedan var kazakstaniern knockad och göteborgaren sprang triumferande ut från arenan.
– Jag ville slå två rekord på en kväll – snabbaste knocken och snabbaste utgången, säger Anton Turkalj.

ANNONS
|

Det var på Brave 50-galan i Bahrain i torsdags som Turkalj slog till med den snabbaste knockouten i eventets femåriga historia.

– Jag vet inte vad rekordet var innan men jag vet att jag slog det med hästlängder. Det är en av de snabbaste knockouterna i hela världen, säger han och fortsätter med att beskriva fajten:

– Jag sparkade honom först på benet och då tog han ner sin vänsterarm. Sedan gjorde jag det igen och då märkte jag att det var en reflex hos honom att ta ner armen. Då sparkade jag mot huvudet och fick in en spinning backfist.

ANNONS

LÄS MER:Anton Turkalj tränar med "The Mauler" inför karriärens största match

Soldatov gick i backen varpå Turkalj flög på honom och drog på ytterligare några slag innan domaren bröt situationen.

– Man ska egentligen stoppa när någon går i marken men jag slog honom några gånger till. Jag såg det som karma. Innan fajten ville han varken kolla på mig eller prata med mig för att han tyckte att jag såg feminin ut.

Turkalj ser sig som största namnet

När domaren stoppade Turkaljs slag mot den liggande Soldatov vände 24-åringen på klacken och rusade ut från arenan.

– Det var bara ett infall. Jag tyckte att det var kul och passade in i situationen. Jag ville slå två rekord på en kväll – snabbaste knocken och snabbaste utgången.

Visste du där och då att det var den snabbaste knockouten i tävlingens historia?

– Nej, men Braves president sprang efter mig och frågade vart jag skulle. Han ropade att det var den snabbaste. Nu har klippet blivit halvt viralt, många har skrivit till mig för att gratulera och det är jättekul.

Var du inte rädd att du skulle bli diskad för att du lämnade ringen?

– Jag är det största namnet de har i den organisationen så det skulle aldrig hända att jag förlorar matchen på det.

ANNONS

Fajten var Anton Turkaljs första sedan han bröt benet i en match för ett halvår sedan. Än så länge har han ingen ny match inbokad och vill inte berätta mer än att:

– Det ser ljust ut. Det går rakt uppåt för mig och fortsätter det så här blir det en väldigt ljus framtid.

LÄS MER:Anton Turkalj förbannad efter segern: ”Kallade mig faggot”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS