Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Privat

Göteborgaren prisades på Idrottsgalan

Isabelle Schander, 24, var en av de som uppmärksammades under måndagens idrottsgala. Göteborgaren belönades med Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium.

GP har tidigare skrivit om göteborgaren Isabelle Schanders EM- och VM-guldsuccéer i Taekwon-Do – men också den ekonomiska verklighet som svenska utövare står inför.

Medan Taekwon-Do är en stor sport i många länder och utövarna kan leva på idrotten, är det tuffare för svenskar – även för den absoluta eliten.

Men i går kväll ,under idrottsgalan, uppmärksammades Schander då hon var en av de som belönades med Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium på 50 000 kronor.

"En stor hjälp"

– Det är en stor hjälp inför årets VM-satsning. VM går i Tyskland i april och där ska jag försvara min titel, säger Isabelle Schander.

Stipendiet finns till för att stötta svenska elitidrottare att kunna kombinera sin elitsatsning med eftergymnasiala studier.

Isabelle Schander vann VM-guld i ITF Taekwon-Do hösten 2017 och följde upp succén med VM-guld våren 2018. Det är alltså den senare titeln som 24-åringen nu vill försvara till våren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.