Göteborgaren hoppas på OS: "Ligger på gränsen"

I går togs han ut till EM – men OS-beskedet får Mikael Ekvall fortsätta att vänta på. – Jag ligger väl precis på gränsen, säger han.

ANNONS
|

När förbundskaptenen i går presenterade delar av EM-truppen fanns Strömstad-löparen Mikael Ekvall med bland gänget som ska springa halvmaraton. Det är första gången den sträckan är officiell EM-gren – och dessutom kommer en lagtävling att avgöras, där de tre bästa löparna från varje land räknas samman.

– Jag tror det blir tufft att nå medaljer. Men om David Nilsson är med så har vi chansen att komma högt upp, säger Ekvall.

Nilsson har ännu inte bestämt om han ska springa EM. Med i laget är däremot Mustafa Mohammed, Hälle och Fredrik Uhrbom, Spårvägen.

Och individuellt?

ANNONS

– Tiden spelar ingen roll, jag vill bara ha en så bra placering som möjligt. Men vad det innebär vet jag faktiskt inte nu.

Ekvall sprang Göteborgsvarvet på 1,05,01, hans snabbaste tid Varv hittills och ett bra besked för honom själv – och till SOK. För trots att Ekvall sprang den snabbaste svenska maran på 25 år i höstas har han ännu inte fått grönt ljus att åka till Rio.

– Det är svårt att inte fundera på det, så mycket av säsongen hänger ju på det. Jag hade gärna fått ett besked om vad som gäller. Jag vet inte varför det tar sån tid egentligen, man jag ligger väl precis på gränsen.

Härnäst ska Ekvall springa SM i 10 kilometer landsväg. Sedan börjar uppladdningen för EM i början av Juli och sedan ... återstår att se.

– Om det blir OS så sticker jag till USA och laddar upp där. Annars får det bli något annat mara-lopp i höst.

Hur hårt satsar du på maraton?

– Det är det som gäller för mig, där jag kan nå höga placeringar i framtiden. Jag satsar för fullt, har inget jobb och är iväg fyra, fem månader varje år. Löpningen betyder allt, säger Mikael Ekvall.

ANNONS
ANNONS