Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgare OS-kvalar på Åland

Snart är det dags för world tour-tävlingen Paf Open på Åland. Och nu är det klart att inte mindre än tre göteborgslag skall kvala in. - Det är höjdpunkten i år för hela beachtouren, säger Frida Stahre.
För första gången arrangerar Sverige, tillsammans med Finland, en World tour-tävling i beachvolley. Den hålls 14-19 augusti på Åland och anordnas bland andra av beachvolley-profilen Simon Dahl. Eftersom tävlingen är OS-kvalificerande räknar arrangörerna med att de högst rankade lagen i världen kommer.
Frida Stahre och Maria Hallberg från Göteborg BC slutade trea i helgens SM i Falkenberg och är nu ett av lagen som får kvala in till Paf Open på Åland. En tävling som blir viktig för sporten i Sverige.
- Vi behöver fler som förstår att sporten finns. Många tror att det är svårt att uttöva en värmesport på så nordliga breddgrader. Så tävlingar som syns mycket i media är otroligt viktigt, säger Frida Stahre.
De andra lagen med göteborgsanknytning som skall kvala in till Paf Open är Camilla Nilsson/Rivia Oliveira och Fredrik Gustafsson/Olov Eriksson. Alla tre skall först spela final i den svenska touren, i Umeå veckan innan. Skillnaderna mellan de båda tourerna är många, inte minst publikmässigt.
- Om man jämför med tourfinalen är det inte så stor skillnad, men det är en otrolig känsla att få spela inför en sådan publik. Och så blir man bättre behandlad på plats och får ett bättre motstånd. Vanligtvis sådana man inte ska slå, så det är roligt!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.