Göteborg tappar mot toppen

ANNONS
|

Det har blivit fyra svidande förluster mot kvartetten överst i tabellen. I går tröstade sig laget med Champions League-finalen.

Det är lite tidigt att prata om att tåget har gått kanske, men Kopparbergs/Göteborg FC får väldigt svårt att blanda sig i toppen av damallsvenskan i år. Att Lotta Schelin gick sönder redan efter 66 minuter i premiären mot Malmö har inte gjort saken lättare. Inte heller lottningen som inneburit matcher mot Malmö, Djurgården, Umeå och Linköping i de inledande sex omgångarna, men det är ingenting som mittfältaren Ingvild Stensland vill gömma sig bakom.

- Visst är det tråkigt att Lotta är skadad, men ersättarna har varit väldigt duktiga. Skador på bra spelare får man räkna med. Sedan kan man sätta frågetecken kring det tuffa programmet, men nu är det som det är och vi har försökt göra det bästa av det utan att lyckas helt.

ANNONS

Torbjörn Nilssons nya spelsystem reviderades ganska omgående och Göteborg har tvingats tillbaka till tryggheten i 4-4-2. Så spelade man även i går och inledningsvis såg det stabilt ut.

- Vi var spelmässigt det bättre laget, men lyckades inte skapa några heta målchanser. I andra halvleken kom Linköping ut och spelade mycket aggressivare. Det var ett ställningskrig och det kändes som att laget som fick in första målet skulle vinna matchen, menade Nilsson.

Det blev brasilianskan Christiane som spräckte nollan. Ett långskott från cirka 25 meter gick via ribban och stolpen i mål i den 52:a minuten. Kvarten senare höll hon sig framme igen och mötte en hörna med en bicicleta. Två spektakulära mål, tre poäng till Linköping som hänger på Umeå, båda obesegrade hittills.

- Det känns surt just nu. Men vi ska stanna till på en vägkrog och kolla på Champions League-finalen. Skönt att få något annat att se fram emot en stund. På lördag får vi själva en ny chans när vi möter Umeå Södra. Än är vi inte uppgivna, även om utgångsläget inte längre är det bästa, säger Stensland.

ANNONS