Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborg invaderas av tusentals unga innebandyspelare

De närmaste dagarna tar Gothia innebandy cup ett grepp om Göteborg. 423 lag från sex nationer är på plats för att göra upp om finalplatserna.

Cupen för ungdomar mellan elva och 18 år spelas för 22 andra året i rad. Turneringsledaren Lena Rönnefors har varit med från starten 1994 och sett utvecklingen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Med perspektiv kan man säga att sporten blivit mer specialiserad och renodlad. De unga som håller på i dag är överlag mer tekniskt skickliga med boll och klubba, säger hon.

Totalt är över 8 500 spelare och ledare i gång från tidig morgon till sen kväll runt om i olika hallar i Göteborg – något som kräver sitt av både ordning och logistik.

- Många av våra funktionärer jobbar även med sommarens betydligt större fotbollsturnering, så erfarenhet och rutin finns när det gäller förläggning, resor och matcher på de totalt 24 spelplanerna. Men visst är det mycket som måste klaffa för att allt ska fungera, säger hon.

Deltagarantalet har legat på ungefär detsamma de senaste åren – och ska turningen växa krävs det framför allt fler hallar.

- Intresset för sporten är fortsatt stort, inte minst märks ökningen utanför de nordiska länderna som i många år har dominerat sporten, exempelvis har vi med 40 lag från Tjeckien i årets upplaga, säger Lena Rönnefors och fortsätter:

- Samtidigt är det så – precis som i många andra sporter – att intresset börjar minska runt 15-årsåldern. Men totalt sett finns möjlighet att utöka turneringen med fler lag, säger hon.

Från söndag till onsdag arrangeras totalt 1080 matcher. Finalerna spelas i Valhalla och i Lisebergshallen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.