Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg gjorde det mesta rätt

Från förlust med 1–6 till vinst mot 5–2. Stefan Rehns GFC gjorde det mesta rätt mot Hjörring – och lär snart förstärkas.…– Tanken är att vi ska få in ett par till spelare, säger tränaren.

Mot Bröndby blev det alltså storförlust, men GFC tog snabb revansch när man besegrade ett annat danskt topplag i form av Hjörring. Redan i paus stod det 3–0 efter mål av landslagsstjärnorna Pauline Hammarlund och Elin Rubensson, samt av Rebecka Blomqvist.

– De ägde egentligen det mest av spelet, men vi låg rätt i positionerna och hade bra omställningar. Vi kände att vi låg för långt ifrån våra motståndare mot Bröndby så nu ville vi ligga tajtare, säger Stefan Rehn.

En annan orsak till scenförändringen var att innermittfältarna Elin Rubensson och Filippa Curmark var tillbaka efter skador.

I den andra halvleken gjorde Hammarlund sitt andra mål och Annahita Zamanian satte 5–0, innan Hjörring slog tillbaka med två tröstmål – märkligt nog efter att danskorna fått en spelare utvisad.

– Ja, haha det blev så. Vi satte upp en forward till och testade att satsa allt framåt. Då blev det lite för slarvigt. Men jag är jättenöjd med den här matchen, säger Rehn.

Göteborg FC har gjort en uttalad satsning på unga spelare, men kommer, om Rehn får som han vill, att komplettera med lite rutin.

– Tanken är att vi ska få in ett par till. Framför allt är det mittfältet som är lite tunt, om man ser till antalet spelare. Vi har en ung trupp som känns lovande, men det gäller att hitta en balans också och ha spelare med erfarenhet.

Vill du att ni spelar mer på omställning i år?

– Nej, det är inte uttalat. Vi vill utveckla vårt spel med boll också och vi tittar på uppspelsvarianter. Men i dag gjorde vi det bra i omställningar, vi såg rappa ut, säger Stefan Rehn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.