Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Göteborg FC tog årets största seger i derbyt

Det var inget snack om saken. Kopparberg/Göteborg visade att det var klasskillnad i derbyt mot Kungsbacka. Efter bland annat två mål av anfallsstjärnan Pauline Hammarlund kunde hemmalaget vinna med hela 6–0, vilket är lagets största segermarginal i ligan den här säsongen.
– Skönt att det släpper för oss, säger Pauline Hammarlund.

Kopparbergs/Göteborg har haft ett par tuffare matcher på schemat och hade endast mäktat med att ta två poäng på sina tre senaste matcher, men i derbyt mot Kungsbacka skulle laget ta sig tillbaka på vinnarspåret igen och man visade tidigt att det inte fanns några planer på annat.

– Vi är inte helt nöjda med senaste veckans matcher där vi inte fått med oss poängen och inte haft det spelet vi velat, säger GFC-spelaren Pauline Hammarlund.

En av lagets två skyttedrottningar, Rebecka Blomqvist, såg till att inleda målskyttet redan i matchens 13:e minut efter att anfallaren stått påpassligt placerad i straffområdet och kunde skicka in 1–0 efter ett inlägg.

Hemmalaget fortsatte att trumma på och även om Kungsbacka hade något kontringsförsök, inte minst genom ytterbacken Ida Pettersson, så var det GFC som styrde tillställningen.

– Så fort vi ändrar vårt presspel så spelar de runt oss på annat sätt. De är fantastiskt skickliga på att hitta runt oss när vi försöker lösa problemen. Vi möter ett skickligt lag, säger Kungsbackakaptenen Hanna Spets.

Efter dryga halvtimmen spelad skulle 2–0-målet komma och då var det Beata Kollmats som nådde högst i straffområdet och nickade in bollen som Moa Öhman inte lyckades stoppa förrän någon centimeter bakom mållinjen.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil som den första och här var det även dags för Pauline Hammarlund att presentera sig på allvar. Anfallaren höll sig framme både i den 53:e och 56:e minuten för att ta GFC till en 4–0-ledning och där med helt punktera matchen.

– Första är Elin Rubenssons frispark där jag får den mitt på foten och bara behöver sätta dit den. Det andra är (Julia) Roddars mål som kommer runt på kanten och jag får ju öppet mål egentligen, säger Pauline Hammarlund som i och med målen gick upp i delad skytteligaledning i damallsvenskan tillsammans med lagkamraten Rebecka Blomqvist (åtta mål var).

– Det är jättekul. Det är vårt jobb där framme att bidra med mål och det är ett bra anfallsvapen att vi hittar varandra så bra där uppe, säger Hammarlund.

Håller du koll på statistik?

– Nja, inte nu. Det är ingen idé för det är så många matcher kvar, säger GFC-anfallaren.

Kungsbacka fortsatte göra ett par kontringsförsök, men det var aldrig nära att gästerna kunde hota.

Vilde Roe Risa satte 5–0 och Taylor Leach spikade fast slutresultatet 6-0 i slutet av den andra halvleken för att även se till att GFC tog säsongens största seger.

– Skönt att det släpper lite för oss. Vi mötte Kungsbacka i premiären och då var det inte alls samma spelbild. Då var det betydligt svårare att få hål på dem, så det är inte bara att spela av sådana här matcher, säger Pauline Hammarlund.

För Kungsbackas del får man försöka studsa tillbaka när Linköping väntar i nästa omgång.

– Vi fortsätter kämpa idag och det är jag stolt över. Det blev 6–0, men det kunde blivit mer. Nu har serien vänt och vi ska kämpa in i kaklet och verkligen kämpa för vår överlevnad, säger Hanna Spets.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.