Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Göteborg får veteran-VM i friidrott

8 000 friidrottare kommer till Göteborg för att slåss om medaljer. Under lördagen tilldelas staden veteran-VM 2022.
– Vi tror att en avgörande faktor var vår erfarenhet av att genomföra stora internationella evenemang och det starka samarbetet vi har mellan stad och förbund, säger Åsa Borvén på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Under två veckor i augusti 2022 kommer Göteborg fyllas av friidrottare. Det står klart efter att staden under lördagen tilldelats veteran-VM, det meddelar Göteborg & Co i ett pressmeddelande. Just nu pågår årets upplaga av tävlingen i Malaga i Spanien och där avgjordes värdskapet för mästerskapet 2022.

– Vi tror att en avgörande faktor var vår erfarenhet av att genomföra stora internationella evenemang och det starka samarbetet vi har mellan stad och förbund, säger Åsa Borvén, event manager på Göteborg & Co.

Kandidaterna till mästerskapet var förutom Göteborg finska Tammerfors och L’Aquila i Italien.

Arrangemanget väntas locka omkring 8 000 deltagare, som måste vara över 35 år, från över 100 nationer och tävlingarna kommer hållas på flera platser i stan; bland annat Ullevi och Slottsskogsvallen.

– Det ska bli fantastiskt roligt med veteran-VM i Sverige! Intresset för master-idrottandet är på stark frammarsch, så timingen känns kanon. Vi ser också att det här mästerskapet kommer att omfamnas av och inspirera hela friidrotten, ung som gammal, säger Svenska Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson i pressmeddelandet.

Göteborg har stått värd för arrangemanget en gång tidigare, det var 1977 – det är enda gången Sverige har arrangerat mästerskapet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.