Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Linnea Torstenson fick igång skyttet mot Sydkorea och gjorde sex mål.

Fysiken bakom andra raka OS-segern

Fysiska, stora och jobbiga att möta. Sveriges handbollsdamer har levt upp till myten om sig själva i inledningen av OS.

Det hade inte kunnat börja bättre. Sverige följde upp premiärsegern mot Argentina med att slå luriga Sydkorea – som tagit sig till semifinal i samtliga OS-turneringar och bara missat medalj två gånger – med 31–28.

- Nu behövs det kanske max ett poäng till för att ta sig vidare till kvartsfinal. Argentina kommer väl förmodligen att förlora mot alla, men just att kunna hålla Sydkorea bakom sig och ha den vinsten tror jag kommer bli extremt viktigt. Fyra poäng kan man också ta sig vidare på, säger Isabelle Gulldén.

Matchinledningen mot Sydkorea blev ungefär den förväntade. Efter en tidig uppstigning inledde Sydkorea morgonmatchen i Future Arena med ett högt tempo.

- Vi pratade mycket innan om att vi fortfarande ska våga i försvaret, så att vi inte blir så passiva även om de är snabba och springer mycket förbi oss. Sedan pratade vi mycket om att de mot Ryssland blev trötta i slutet, så att vi skulle spela i 60 minuter och försöka springa med dem, säger Nathalie Hagman.

Ryssland nästa

Sverige hade stundtals problem med de kvicka koreanskorna, men efter en lite svårare period i den första halvleken tog Sverige över kommandot. Linnea Torstenson fick utrymme att gå upp och skjuta när koreanskorna backade ner i försvaret, Hagman kontrade och Isabelle Gulldén både spelade fram och stod själv för sex mål. I mål glänste Filippa Idéhn.

- Vi har en sjuk aggressivitet i försvaret och hjälper varandra hela tiden så fort vi går bort oss. Sedan har lite tekniska fel och spelar kanske lite för fort för oss själva ibland. Men vi har valt att vara ett sånt lag som ska våga springa och chansa, och vi är såna spelare som gillar att satsa allting, säger Gulldén.

Sverige möter Ryssland, som också inlett med två raka segrar över Sydkorea (30–25) och Frankrike (26–25) i nästa match på onsdag. Fyra lag går vidare från gruppen till kvartsfinal och efter två raka segrar ser det onekligen bra ut för svensk del.

- Vi är inte i kvartsfinal än, men vi kunde inte ha önskat oss en bättre start. Men det gäller att vara ödmjuk och ta en match i taget, säger Signell.

"Bred trupp"

Stark fysik, tufft och bra försvarsspel och snabba kontringar har varit kännetecknen för det svenska landslaget, som de senaste åren börjat komma ikapp toppnationerna i Europa och världen. Och just fysiken kan räcka långt i OS, där tuffa lag som Ryssland, Frankrike och Nederländerna återstår i gruppen.

- Vi har en bred trupp. I dag går vi lite hårdare på vissa av spelarna i och med att vi har en bra period i andra halvlek, säger Signell.

- Vi har en tendens att fallera och göra lite enkla misstag emellanåt, på grund av okoncentration eller att vi inte är konsekventa utifrån vår spelidé. Men när vi håller oss till det vi ska göra så är vi jäkligt bra.