Borussia Dortmunds Erling Haaland gratulerades efter sitt tredje mål borta mot Hertha Berlin.
Borussia Dortmunds Erling Haaland gratulerades efter sitt tredje mål borta mot Hertha Berlin. Bild: Soeren Stache/AP/TT

Fyrverkeri av Haaland – utbytt mot 16-åring

ANNONS

Erling Braut Haaland stod för en ny målkavalkad i bortamötet med Hertha Berlin i den tyska Bundesligafotbollen.

Den norska anfallsstjärnan, som under lördagen prisades som Europas bästa spelare under 21 år (Golden Boy), gjorde fyra mål på 32 minuter i andra halvlek när hans Borussia Dortmund gick från 0–1-underläge till 5–2-seger. Övriga mål i matchen gjordes av Herthas tvåmålsskytt Matheus Cunha och Dortmunds Raphaël Guerreiro.

20-årige Haaland byttes ut i den 85:e minuten i stället för Youssoufa Moukoko. Den tonåriga anfallaren, som fyllde 16 år under fredagen, blev därmed den yngste spelaren i Bundesligas historia. Den tidigare Dortmundspelaren Nuri Sahin var tidigare innehavare av rekordet, sedan han debuterat 16 år och 335 dagar gammal i september 2005.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS