Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fy Fagerlund, det var bättre för åtta år sedan...

På tisdagen var det på dagen åtta år sedan Alingsås tog sitt första SM-guld. Då fanns Sävehofs Johan Fagerlund i klubben.

-Då var det betydligt gladare miner än efter den här matchen, sa han efter det som till slut blev rena överkörningen på bortaplan i Estrad.
- Vi började bra, men sedan tog Alingsås över allt mer. Det kändes som om de hade bättre fokus, att de var mer bestämda i sitt spel och i sitt mål att vinna matchen, än vad vi var. Dessutom spelade ju Frisk i målet ruggigt bra, säger han.
Johan Fagerlund menar att AHK lyckades få Sävehof i fällan.
- Vi brottades och brötade för mycket – och spelade för lite, de hämmade oss från att få i gång det spel som vi vet att vi har.
I början av andra drog på Alingsås direkt med tre snabba mål.
-Det kändes som att vi hade koll i paus trots att vi låg under med, men i resten av andra rasade det helt och då kom spelet av sig ännu mer, säger Fagerlund.
Redan i morgon är det dags för den andra semifinalen, då är det Sävehof som har hemmaplan.
- Då är det ny match, att ligga under efter en match är inte hela världen. De visade vi mot RIK. Vi kan  vända och den vetskapen är väldigt bra att ha med sig i det är läget.
Även Sävehofs tränare Robert Wedberg var på gott humör för åtta år sedan, han fanns nämligen också med i AHK:s dåvarande vinnarteam. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.