Fullbordade vändning i sista minuten

|

Superettanderbyt mellan Gais och Örgryte på Gamla Ullevi blev något helt annat än en vanlig serielunk. De 13000 åskådare som hade letat sig dit bjöds på en ordentlig målkavalkad. Det blev totalt åtta mål i matchen efter en galen avslutning där Gais kvitterade till 4–4 i matchens sista minut.

Örgryte såg ut att gå mot segern när Daniel Paulson tog sig fram resolut i straffområdet och nickade in 4–2 till de för dagen vitklädda Öis. Då hade matchklockan tickat upp på 80 minuter. Men Gais skulle trots den knappa tiden jobba sig tillbaka och i kapp.

Först reducerade Jesper Westermark till 3–4 med två minuter kvar av full tid. Sedan när matchen var inne på sin sjätte och sista tilläggsminut kom kvitteringen. Efter en frispark studsade bollen framför fötterna på Gais Ajdin Zeljkovic som snavade lätt men fick ändå iväg ett skott som smet in till 4–4.