Full pott för Kristoffersson i Höljes

Johan Kristoffersson fortsätter att imponera i rallycross-VM. Efter segern i Höljes är totalledningen i mästerskapet uppe i 31 poäng. Det gav partykänslor redan på slutvarvet.

ANNONS
|

Med tidigare VM-tvåan Mattias Ekström på banracinguppdrag i tyska DTM-serien hade Johan Kristoffersson ett jätteläge inför tiotusentals åskådare i Höljes.

Han tog chansen.

Med maximala 30 poäng under helgen i norra Värmland, inklusive finalseger före norrmannen Andreas Bakkerud, Ford, drygade han ut totalledningen från 8 till 31 poäng. Ny tvåa är Petter Solberg, stallkamraten i Volkswagen.

Kristoffersson, som startade från pole position, kontrollerade finalen från start och var ohotad under sista varvet.

- Jag pratade lite hela sista varvet och vinkade och så. Jag var sugen på att börja partaja redan då, sade han till SVT Sport.

ANNONS

Kristoffersson vann sin semifinal. Sämre gick det för Sollberg i den andra. Norrmannen fick en mardrömsstart, missade finalen och tappade därmed 14 poäng till sin svenske stallkamrat under helgen.

Kristoffersson försökte trösta Solberg genom att ge honom del i segern.

- Det var fantastiskt. Det var ett lagarbete. Jag och Petter har jobbat bra tillsammans. Petter hade otur i semifinalen, sade 28-åringen.

Kevin Eriksson, Ford, var näst bästa svensk på femte plats.

Tävlingen i Höljes var den sjunde av totalt tolv.

TT

ANNONS