Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmarspelarna firar det omdebatterade 1–0-målet mot Malmö.

Frustrerat Malmö förlorade i Kalmar

Ett mål med en arm bäddade för Kalmars seger hemma mot Malmö. 

Mål eller inte mål, det är frågan. Svaret blev till slut; mål.

Chima Akas tog ett långt inkast, Papa Diouf nickskarvade och Måns Söderqvist stötte in bollen i mål. Frågan är bara med vad, armen eller axeln?

- Jag kan inte göra så mycket där. Jag går bara där ifrån och låter domaren döma, säger Söderqvist. 

Och domaren dömde bort det, till att börja med. Sedan följde ett långt samtal med den assisterande domaren Mahbod Beigi. Diskussionen dem emellan utmynnade i ett ändrat domslut och 1–0 till Kalmar. 

- Det är handboll och tråkigt att det ska bli mål, klart att det påverkar oss, säger Malmös tränare Magnus Pehrsson. 

Riktigt hur diskussionen mellan domarna gick går inte att svara på då varken huvuddomare Patrik Eriksson eller assisterande Mahbod Beigi ville uttala sig efter matchen. 

Situationen orsakade ilska även efter matchen då många ville tala med domarna. Vakter placerades utanför domarrummet och eskorterade dem till sina bilar när de skulle lämna arenan. 

Men Söderqvists 1–0 vara bara ett av tre Kalmarmål den här eftermiddagen. De tog tillvara på ytterligare en fast situation då Viktor Elm nickade in en hörna. 

- Jag får någon meter på Sören Rieks som skulle bevaka mig och kom upp fint där, alltid skönt att göra mål, säger Viktor Elm. 

Just fasta situationer har blivit lite av Kalmars grej. 

- Det är väl ingen som börjar spela fotboll för att få vara med på fasta situationer, men faktum är att 30 procent att alla fotbollsmål kommer till på fasta, säger Nanne Bergstrand. 

Något som han tagit fasta på. 

- Vi tränar väldigt mycket på fasta situationer, vi är starka där. Samtidigt vet vi att Malmö är ganska svagt på fasta, säger Viktor Elm. 

3–0 kom genom en omställning, den här gången fick Måns Söderqvist agera framspelare. 

- Det är bara att ge bollen till Hiago så gör han mål. Han är het nu. 

Brassen gjorde mål för tredje matchen i rad. 

Malmö hade inte mycket att komma med den här matchen. De försökte i andra halvlek, men fick inte i gång sitt spel. 

- Det är ett tufft underläge vi hamnar i. Samtidigt blir det som mot Djurgården, vi är inte med i presspelet och vinner inte duellerna. Det är något vi måste ta tag i, säger Magnus Pehrsson.