Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Frustrerande majordebut för Björk

Att göra sin första major är ett stort ögonblick i karriären. Men för Alexander Björk blev debuten inte alls som han hade tänkt sig.

Alexander Björk var besviken och frustrerad, fem slag över par och långt från täten efter första dagens spel på Royal Birkdale. Det började dåligt direkt, med bogeys på ettan och tvåan, och fortsatte inte särskilt mycket roligare.

- Jag hade väldigt många puttar på kanterna, så där förlorade vi många slag, säger 27-åringen.

Björks erfarenhet av linksbanor är egentligen bara de två senaste veckornas spel i Irish Open och Scottish Open, och han känner sig fortfarande inte helt bekväm med den typen av golf.

- Det är svårt att veta vilka linjer man ska ta från tee, om man ska ösa på med drivern överallt eller spela mer defensivt. Sedan vilken typ av närspelsslag man ska använda sig av. Och jag tycker fortfarande att det är svårt på greenerna i och med att det är ganska trögt.

Nervöst att spela sitt första British Open?

- Det var faktiskt ganska lugnt. På första tee är det alltid lite spänt, oavsett vilken tävling det är. När jag gjorde bogey på ettan försvann all nervositet direkt, det var bara att kötta på.

Björk ligger på den nedre halvan av resultatlistan och måste klättra en hel del på fredagen för att klara kvalgränsen.

- Jag ligger en bra bit bakom, så det är bara att ösa på.