Frustrerad Dibba kammade noll mot Sundsvall

Från derbyhjälte till segersumpare. Hammarbys Pa Dibba hade tillräckligt med vassa chanser för att avgöra mot Gif Sundsvall. Men matchen slutade 0–0.

|

I derbyt mot AIK för en vecka sedan blev Pa Dibba stor matchhjälte när han satte det avgörande målet. Hemma mot Gif Sundsvall på söndagen var han inte lika lyckosam.

Efter en första halvlek där Hammarby hade svårt att styra och behålla bollen, och där Gif Sundsvall hade de bästa offensiva försöken, tog hemmalaget över rejält efter paus.

"Skarpare förra veckan"

- Vi gjorde en fantastisk andra halvlek, och hade vi gjort ett mål så hade alla varit nöjda. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna, och såg till att Sundsvall inte skapade en enda riktigt bra chans på hela matchen, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen till C More.

Nästan samtliga av Hammarbys främsta chanser efter paus, fyra–fem till antalet, tillhörde Pa Dibba, som kanske borde ha fixat segern mot sin förra klubb.

- Han var skarpare förra veckan mot AIK, men det här är en del av fotbollen, man måste göra mål på chanserna. Men han jobbade hårt, säger Jakob Michelsen.

- Jag vet inte vad man ska säga, bollen vill inte gå in, säger Pa Dibba.

Två kalaslägen

I början av andra halvlek tog sig Dibba fram till höger i straffområdet och skottfintade bort motståndarförsvararen såpass lyckosamt att han fick fritt skottläge från nära håll. Men Tommy Naurin i Sundsvallsmålet var snabbt ute och stoppade målchansen.

Det bästa läget kom så med knappt 20 minuter kvar. Jiloan Hamad och Arnór Smárason spelade sig förbi Sundsvallsförsvaret på högerkanten, och den senare hittade Pa Dibba helt fri framför mål. Men 29-åringen träffade mer luft än boll, och av chansen blev inget.

- Jag kom fel till bollen, så därför försökte jag ta emot den. Men det var offside ändå, säger Dibba.

På tilläggstid hade Jiloan Hamad ett bra, lågt skott från distans men Naurin räddade både skottet och en poäng till Gif Sundsvall.