Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frustration i klubben: Det känns helt orättvist

Öis sluter upp bakom sina utvisningshotade klubbkompisar. – Vi har sett vad han gått igenom. Det här känns inte rättvist, säger Joseph Ferrer Rodriguez.

Brottarna i Öis har de senaste tio dagarna åkt i skytteltrafik till förvaret i Kållered. Där sitter deras vän och klubbkamrat Mustafa Nauibi nu inlåst.
– Det är fruktansvärt. Han har kämpat som ett svin sedan han kom till Sverige. Han har lärt sig svenska och gjort allt för att bygga upp ett liv här, säger Joseph.
Han och de andra brottarna turas om att hälsa på Mustafa. Att stötta sin vän är det enda de kan göra – själva processen är svår att påverka.
– Vi är det enda han har just nu. Det här är en stor brottarfamilj och han ska veta att vad som än händer så har han alltid oss, säger Joseph.

Mustafa är även en av de juniorbrottare som hjälpt till att träna nyanlända i klubbens satsning på integration. Ordförande Thomas Svensson är bedrövad över att behöva konstatera att en av hans mest hängivna adepter nu inte kan vara med. Och han är arg på de politiska beslut som ligger bakom utvisningshotet.
– För mig är det pedagogiskt omöjligt att förklara vad som händer. Jag försöker lära mina barn, och mina brottare, att om man gör rätt saker så kommer bra saker att hända. Jag ser inte logiken i detta.

I sin sorg och ilska har Svensson skrivit ett brev till Justitie- och migrationsministern Morgan Johansson där han kraftigt ifrågasätter beslutet att utvisa Mustafa. Något svar har han ännu inte fått.
– Det räknar jag inte med heller. Men det kom ur den frustration jag känner: Varför ska vi ens ägna oss åt att integrera nyanlända om vi skickar iväg de som gör allt rätt?
En av klubbens juniorer, Sofia Svensson, känner samma vanmakt som de andra i klubben.
– Mustafa är så snäll och omtänksam mot alla, det här känns helt orättvist. Det borde inte få hända så snälla personer, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.