Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Chris Froome, i röd tröja, behövde inte förta sig på den sista etappen i Spanien runt.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Froome trampade in i exklusiv skara

Chris Froome löste på söndagen medlemskap i en mycket exklusiv förening. Britten blev den tredje cyklisten i historien att vinna Tour de France och Vuelta a España samma år.

Jacques Anquetil gjorde det 1963 och Bernard Hinault 1978. Sedan tog det 39 år innan näste cyklist kunde stoltsera med titlarna i Touren och Vueltan samma år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På söndagen gjorde en 32-årig britt de båda franska giganterna sällskap i historieböckerna.

Chris Froome trampade runt Spanien över två minuter snabbare än italienaren Vincenzo Nibali. Ilnur Zakarin, Ryssland, slutade trea.

"Det är en fantastisk känsla. Teamet har varit otroligt de senaste månaderna. Jag är skyldig mina stallkamrater ett stort tack", säger Sky-cyklisten i ett pressmeddelande.

Totalsegern var i praktiken klar redan på lördagen, då cykelklassikerns sista utmanande etapp kördes. Men fira kunde inte Froome göra förrän han nådde den spanska huvudstaden på söndagskvällen.

"Jag har haft bra dagar och jag har haft dagar när jag har legat blodig på marken och trott att tävlingen varit över. Det har varit en bergochdalbana. Det var en lättnad att komma till Madrid", säger han.

Italienaren Matteo Trentin vann den sista etappen.