Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Chris Froome firar segern med sonen Kellan.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Froome: "En helt fantastisk känsla"

Chris Froome har vunnit Tour de France fyra gånger på fem år. Efter att ha säkrat sin tredje raka titel pratade han redan om att nästa år försöka ta sig in bland rekordkvartetten – som vunnit fem titlar.

Britten hade segrarna från 2013, 2015 och 2016 med sig i bagaget. Årets titel, hans fjärde totalt och tredje raka, var dock den tuffaste och det var första gången hans segermarginal var under minuten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Alla mina segrar är speciella på sitt eget sätt. Den här kommer jag att minnas som den tajtaste och den jag kämpat hårdast för, säger han till tävlingens webbplats.

Trots det var Touren inför den sista etappen redan avgjord. Men på Champs-Elysées i Paris fick Chris Froome jubla på riktigt. 32-åringen var till slut totalt 54 sekunder före tvåan Rigoberto Uran från Colombia i mål.

- Det är bara en helt fantastisk känsla. Champs-Elysées gör en aldrig besviken. Det finns något magiskt över det efter att du tänkt på det här ögonblicket i tre veckor, säger Froome.

Med fyra segrar är han bara en ifrån att räknas till den kvartett som lyckats vinna tävlingen fem gånger.

- Det är en ära att nämnas bland Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault och Miguel Indurain. Det är ett privilegium att få satsa på rekordet nästa år.

Froome är den förste sedan just Indurain att vinna tävlingen tre år i rad.