Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fritzon visade vägen<br> för nya Sävehof

HANDBOLL: Jonathan Stenbäcken var plusvarianten i premiären mot Alingsås - målvakten Robert Bladh var det mot Heim i går. Det är många nya namn i - men två raka segrar för - Sävehof.
Okej då. Robert Bladh är väl ingen färsking direkt, men speltiden bakom flyktade Per Sandström (Hamburg, Tyskland) har varit begränsad de två senaste säsongerna och egentligen ingen som riktigt har vetat hur bra den Anderstorp-fostrade målvakten egentligen är. 22 räddningar (50 procent) mot Heim i Partillebohallen i går talar för sig själv - Bladh är bra och inte alldeles självklart att hemflyttade
Richard Kappelin blir Rustan Lundbäcks förstaval under säsongen.
- Skönt att få göra en sån här match på hemmaplan, säger Bladh som enligt Heims tränare Fikret Handan var planens absolut bästa spelare.
- Det är deras målvakt som vinner matchen åt dom.
Utan Martin Frändesjö (skadad) och med Petter Bågenholm långt under normal kapacitet (sex skott, ett mål) orkade Heim inte riktigt stå emot Nya Sävehof som började matchen bra, men somnade in redan efter tio minuters spel och inte vaknade förrän i halvtid - verbal kollektiv väckning av en irriterad Rustan Lundbäck. I början av andra (drygt 40 sekunder in på halvleken) gjorde Erik Fritzon sitt första mål, tryckte på karaktäristiskt vis in ytterligare fem och var en bidragande orsak till att Sävehof gick ifrån tidigt, utökade ledningen successivt och bara hade att bevaka sista fem.
- I andra var vi bra. En helt annan attityd än i första. Och kul att vi har två bra målvakter, säger lagkapten Fritzon tämligen nöjd efter två matcher/två segrar, men ännu inte säker på hur bra laget är eller hur långt det kan gå.
- Men den här resan är spännande och vi har sett bättre ut än vad många kanske trodde inför seriestarten.
Tränare Lundbäck är också tillfreds med Sävehofs inledning av elitserien, men fortsätter prata om att spela in ett nytt lag snarare än att jaga segrar - det handlar om att våga och ha rätt attityd i första hand menar han. Mot Heim vågade Rustan Lundbäck periodvis matcha en förstauppställning på i runda slängar 20 år i genomsnitt - och som inte innehöll landslagstrion Erik Fritzon, Tommy Atterhäll och Jan Lennartsson.
Några ord om Sävehof-nyförvärvet Kresimir Marakovic från Kroatien. Bara ett mål på två skott och ganska blek i övrigt.
- Han har en skadad tumme, ledband, som hämmar honom, förklarar Rustan Lundbäck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.