Frisk sjukt bra när Alingsås spelade ut Sävehof

|

Det var ett rejält tryck i Estrad när den första semifinalen av minst tre avgjordes på tisdagskvällen. Fullt på läktarna (2 225 personer) och en match i matchen när supportrarna i de båda lägren skrek sig hesa mot varandra.

Rivalerna Alingsås och Sävehof har mötts ett antal gånger genom åren – men det var första gången som de båda kombattanterna ställdes mot varandra i en rak slutspelsserie.

Matchen inleddes i högt tempo och det var Sävehof som pressade mest. Alingsås försvar stod emot bra och framför allt då sista utposten i form av målvakten Rickard Frisk som var som en levande vägg och knep en straff eter tre minuter.

-Utspelarna fick ju inte gjort så mycket framåt, så jag fick vara på hugget säger Rickard Frisk med skratt.

Han fortsätter:

-Eftersom de gick ut stenhårt var det extra skönt att kunna rädda några bollar, i en sådan här intensiv match gör det mycket för självförtroendet, säger han.

För att vara en handbollsmatch stod det 0-0 ovanligt länge.

Det tog nästan nio minuter innan attackerande Sävehof fick hål på honom – matchens första mål – och det behövdes en straff från Viktor Ottosson för att det skulle ske.

Per Sandström i Sävehofs mål hade fram till dess haft betydligt lugnare, men strax efter började det rassla till även bakom honom.

På plan var det tufft, stundtals grinigt och förstås mycket kamp som det ska vara i ett slutspel. Lagen följdes åt målmässigt. Efter en drygt kvart tog Alingsås ledningen (5-4) för första gången i matchen – en ledning som de blåtröjade höll i fram till paus då det stod 11-8.

AHK tryckte gasen i botten direkt i början av den andra halvleken och innan spelarna i Sävehof riktigt hann fattade det hade hemmalaget gjort tre mål på drygt två minuter.

-Vi gick för att spela snabbt och göra ett ryck – och det gick ju bra konstaterar Frisk.

Sävehof hämtade sig aldrig riktigt från den kallduschen.

När Emil Frend Öfors, som nyligen varit iväg med ligalandslaget gjorde sitt femte mål för kvällen (18-13) slogs ytterligare en spik i den sävehofska kistan.

En sådan ledning på hemmaplan i ett slutspel släpper inte ett lag som Alingsås – hemmalaget lyckades inte bara hålla undan utan dominerade resten av matchen.

-Det är ju sådana här derbymatcher som både vi och publiken älskar och som man verkligen vill vinna, det är intensivt och kamp hela vägen, säger Rickard Frisk.