Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: HANNAH GUDTAFSSON
Bild: HANNAH GUDTAFSSON

Frillesås föll stort i elitseriedebuten

Två mål framåt sista tio minuterna hjälpte föga. Frillesås hade inte mycket att sätta emot regerande mästaren Edsbyn på bortaplan i elitseriedebuten när slutsiffrorna skrevs till 2–8.

– Vi är lite passiva i fel lägen och mot så här bra motstånd blir vi straffade, säger tränaren Joakim Björkman.

Det var hans tränarkollega Mattias Johansson som fick äran att noteras för Frillesås första elitseriemål någonsin. Det kom dock åtta motståndarmål för sent. Edsbyn ledde redan med 8–0 när den tillresta Frillesås-bussen fick jubla för första gången den här säsongen.

Men slutresultatet, som Frillesås putsade till 8–2 genom Anton Lööf, speglade inte matchbilden fullt ut, enligt Joakim Björkman.

– Första kvarten är vi fenomenalt bra. De får matchstraff efter bara någon minut och vi får energi av det. Vi gör det jäkligt bra då . början och är mentalt starka från start, säger han.

"Får några skitmål"

Tre mål trillade dock in i snabb takt mellan matchminut 15 och 20 – och då är det svårt att rå på Edsbyn.

– Vi hade behövt göra ett mål tidigare för att få kontakten. De får några skitmål där vi är lite passiva. Tyvärr blir vi för bekväma när vi blir en man mer på planen. Det får vi ta med oss och utveckla framöver, säger Joakim Björkman.

En busslast Frillesås-supportrar hade åkt upp till Edsbyn för att se premiären. . Bild: HANNAH GUDTAFSSON
En busslast Frillesås-supportrar hade åkt upp till Edsbyn för att se premiären. . Bild: HANNAH GUDTAFSSON

Mattias Johansson mål, var det ja. Hans släktingar var med och startade klubben en gång i tiden och att nu fick göra föreningens första mål på högsta nivå var åtminstone någon form av tröst för den långa hemresan.

– Målskyttet är inte det viktigaste men det här var lite speciellt såklart. Erland (föreningens kassör och medgrundare) brukar säga att han gjorde föreningens första mål. Nu har man något att svara upp med iallafall, säger han.

Hur ser du på er insats?

– Blandad kompott. Vi startar otroligt bra och har en väldigt bra plan för hur vi ska slå dem. Konstigt nog så är vi inte förberedda när vi blir en man mer. Det blir en helt ny matchbild. Vi lyckas inte vrida det till vår fördel, vilket känns tungt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.