Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Frillesås BK föll inför storpublik

Villa Lidköping kopplade greppet redan efter en minut och slog Frillesås BK på Sjöaremossen inför storpublik, slutresultatet skrevs till 5-1.
– Vi riktigt bra moral och ger oss inte. Men resan blir för lång att komma ikapp, säger Frillesås tränare Joakim Björkman.

För en vecka sedan, i Lidköping, kunde Frillesås störa topplaget Villa Lidköping en bit in i den första halvleken. När lagen möttes under fredagen visade Villa varför de tagit plats i seriens topp när de direkt kopplade greppet om matchen. Efter första halvlek var ställningen 5-1 till gästerna från Lidköping.

– Vi pratade om att vara med första kvarten, och det står 3-0 efter 12 minuter. Det är tufft. Samtidigt har vi riktigt bra moral och ger oss inte. Men resan blir för lång ikapp, säger Joakim Björkman, tränare i Frillesås.

Andra halvlek mållös

Andra halvleken blev mållös, och 5-1 blev slutresultatet. Frillesås mål gjordes av Adrian Emretsson på straff.

– Vi gör en bra andra halvlek vi skapar lägen för att göra mål. Men det vill sig inte riktigt, vi skulle behöva få det att lossna. Egentligen gör vi inte jättemycket förändringar jämfört med första. Vi fortsätter tro på det vi gör, säger Björkman.

1508 personer hade tagit sig till Sjöaremossen, vilket innebär säsongens bästa publiksiffra för Frillesås. Publikrekord slogs däremot inte, till Allsvenskans sista omgång förra året kom 1761 åskådare.

– Det är jättehäftigt och inspirerande med en så stor publik. Men det var inga nerver och så för grabbarna, det var inte därför vi låg under. Bollen studsade inte med oss. De är världens bästa skyttar. Allt de gör har sån bra kvalité, det gäller att vi har lite medstuds mot sånt här motstånd, säger Björkman.

"Alltid gött med annandagsbandy"

Nästa omgång är den traditionsenliga annandagsbandyn. Men innan dess blir det lite julledigt för laget.

– Det är alltid gött med annandagsbandy och Vetlanda hade vi en bra batalj mot senast. Grabbarna har lite ledigt över julafton och sedan är det den traditionsenliga träningen på juldagen, säger Joakim Björkman.

Under fredagskvällen vann serieledarna Västerås mot Hammarby vilket innebär att Villa Lidköping är kvar på andra plats i serien. Frillesås ligger även de kvar på samma position som tidigare, 13.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.