Arkivbild. Frillesås BK i mötet mot Hammarby IF säsongen 2018/2019.
Arkivbild. Frillesås BK i mötet mot Hammarby IF säsongen 2018/2019. Bild: Ola Folkesson

Frillesås bandypremiär ställdes in – utrustningen gick sönder

Frillesås laddade för säsongspremiär i Elitserien. Men tekniska problem med kylutrustningen i Ale Arena gör att lördagens match mot Broberg/Söderhamn skjuts upp.

ANNONS
|

I Allsvenskan vill fem lag att seriestarten ska skjutas upp. I Elitserien har man fått klartecken på att inleda bandysäsongen, men i Frillesås får man trots det vänta ett tag till.

Under lördagen var det tänkt att säsongspremiären mot Broberg/Söderhamn skulle spelats i Ale Arena, en match som ställts in efter att kylutrustningen havererat.

– Det brukar vara problem med isen när säsongen vanligtvis börjar i oktober. Men såhär sent brukar isen alltid vara uppe, säger lagledaren Marcus Blickander.

Något nytt datum har inte spikats i nuläget.

– Vi vet inte vilket datum det blir. Reservdatumet ligger på 13 december, men det kan hända att tävlingskommittén lägger matchen tidigare.

ANNONS

Reparationen lär vara klar om en och en halv vecka, vilket skulle innebära att nästa hemmamatch mot Villa Lidköping 25 november kan spelas i Ale Arena om Sjöaremossen fortsatt saknar is.

Klubben har också meddelat att de som köpte biljetter till premiären kommer att få pengarna tillbaka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS