Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Friidrottsstjärnor klara för Göteborg GP

Räkna med en tuff fight på Slottsskogsvallen den 18 augusti. Tre av de fyra bästa diskuskastarna i Europa kommer nämligen tävla i Göteborg Grand Prix.

Två av dem är svenskarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson, som precis blev tvåa och fyra i EM i Berlin. På bronsplats kom österrikaren Lukas Weisshaidinger – och han är nu också klar för Göteborg GP. Han har ett årsbästa på 68.98, bara tretton centimeter kortare än Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl kommer med all säkerhet gå för seger, och för att slå det 40 år gamla banrekordet på Slottsskogsvallen på 67.94. Men det är nog österrikaren också sugen att göra.

Tidigare är också höjdhoppsduon Sofie Skoog och Erika Kinsey klara för start. De kommer få tuff konkurrens i form av världsettan i höjdhopp Mariya Lasitskene. Hon vann VM-guld i Beijing 2015, London 2017 och senast inomhus i VM Birmingham 2018. Hon är världsetta i år med 2.04.

Dessutom blir det en svenskfight i längdhoppet mellan Michel Tornéus, Thobias Nilsson Montler och Andreas Otterling.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.