Friidrottsstjärnan Tim Lobinger återigen sjuk i cancer

Först friskförklarades före detta friidrottaren Tim Lobinger, 49. Nu visar det sig att den tyska stavhopparen är sjuk i cancer igen.
– Jag vill leva några år till. Även om chansen bara är en procent, säger han till tyska Bunte enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Tim Lobinger var bland världstopparna på 00-talet. Han tog sin första EM-medalj i stavhopp 1998 och när han avslutade karriären hade han med sig ytterligare två, plus två VM-medaljer från mästerskap inomhus.

I dag är han 49 år gammal och kämpar för att få leva några år till. För fem år sedan berättade han att han blivit sjuk i blodcancer. Första beskedet var att han hade runt tre år kvar att leva, men efter lyckade behandlingar friskförklarades han från cancern.

Så är inte längre fallet.

– Det är metastaser överallt, till och med i ryggraden. Varje strålningsbehandling ökar risken för förlamning, säger han i en intervju med tyska veckotidningen Bunte, enligt Sportbladet.

ANNONS

Hoppas se när dottern gifter sig

Nu vet han inte hur länge han har kvar att leva. Den första prognosen, om att han har flera år kvar att leva, har kortats ner till månader.

– Det känns hemskt att tänka att jag troligtvis inte har så lång tid kvar, säger han till tidningen.

Han berättar att hans yngsta son börjar skolan i år och att hans dotter ska gifta sig till sommaren, men det är oklart om han kommer kunna ta del av de stunderna.

– Jag vill leva några år till och framtida behandlingsformer skulle kunna hjälpa mig. Även om chansen bara är en procent så kommer jag klamra mig fast vid den procenten. Jag är en fighter, jag slåss för min familj och mina vänner, säger den förre stavhopparen.

LÄS MER:Nina Koppangs stöd till systern Stina Blackstenius efter pappans cancer

LÄS MER:"Parasit"-stjärnan har drabbats av cancer

LÄS MER:Pierre-Emerick Aubameyang har hjärtproblem – efter covid-19

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS