Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Cristiano Ronaldo besöker tillsammans med sitt Juventus Friends arena i sommar. Arkivbild.

Friends: Olyckligt att förknippas med sådant

Våldtäktsanklagade Cristiano Ronaldo gästar Friends arena i en match mot Atlético Madrid. Nu ska organisationen Friends kontakta arrangören ICC och informera att deras varumärke kan påverkas av Juventus-stjärnans besök.

I sommar kommer Juventus att möta Atlético Madrid på Friends arena.

Stormötet är en del av försäsongsturneringen International Champions Cup som förutom i Stockholm kommer spelas på flera platser i USA och Asien samt i Cardiff och på nybyggda Tottenham Hotspur Stadium i London.

Nyheten innebär att en av världens främsta fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo, sannolikt spelar på Friends arena – något som inte är helt okontroversiellt.

Anklagas för våldtäkt

Den portugisiske superstjärnan står alltjämt anklagad för våldtäkt, ett brott som misstänks ha ägt rum i Las Vegas 2009.

Enligt New York Times har Juventus på grund av detta valt att ställa in sin försäsongsturné i USA eftersom den italienska storklubben fruktar att Ronaldo blir gripen om han vistas på amerikansk mark.

"Arbetar aktivt mot sexualbrott"

Att klubben i sommar bland annat i stället kommer att spela match i Sverige är något som antimobbningsorganisationen Friends, som har namngivit den svenska nationalarenan, ser problematiskt på.

- Vi är väldigt olyckliga över att Friends sammankopplas med anklagelser om ett så extremt allvarligt brott. Sexualbrott, och sexuella trakasserier, är något vi i stiftelsen Friends arbetar aktivt mot hela tiden och det har vi gjort i många år. Vi kan inte styra vad som sker på arenan men det jag kan säga är att vi är väldigt olyckliga över att förknippas med något sånt här, säger Lovisa Lönnebo, kommunikationschef på Friends, till Aftonbladet.

Friends har nu för avsikt att kontakt arrangören för International Champions Cup.

- I dag ska vår generalsekreterare kontakta ICC och klargöra för dem vilka problem en organisation med våra värderingar har med att förknippas med den här typen av anklagelser. De är en jättestor organisation, och vi är säkerligen en främmande fågel för dem, men vi känner att det är jätteviktigt att klargöra det här problemet och att ta ställning, säger Lovisa Lönnebo till Sportbladet.

Rättat: I en tidigare version uppgavs felaktigheter i rubriken kring Friends syn på Ronaldos besök.