Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torsby 20200804Frida Karlsson den 4 augusti 2020. Svenska skidlandslaget tränar i skidtunneln i Torsby i Värmland, under försäsongen. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Torsby 20200804Frida Karlsson den 4 augusti 2020. Svenska skidlandslaget tränar i skidtunneln i Torsby i Värmland, under försäsongen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Frida Karlssons varning till Johaug: ”Hon sitter inte säkert”

Efter att ha fått föregående säsong upphackad är Frida Karlsson taggad inför det som komma skall.
Nästa säsong hoppas hon kunna utmana Therese Johaug än mer.
– Vi är där och hon kan inte sitta och koppla av där uppe, säger Frida Karlsson till VG.

Frida Karlsson fick fjolåret delvis spolierat efter att ha nekats att komma till start i flera tävlingar på grund av en hälsokontroll.

Kampen om världscupen gick intet men i slutet av säsongen visade den 20-åriga svensken att hon kan peta ner Therese Johaug från tronen som skiddrottning.

För första gången i karriären slog hon nämligen Johaug. Dessutom på hemmaplan, Norges nationalarena för vintersport, Holmenkollen.

– Det var en mental barriär att bryta för mig. Nu vet jag att jag under mina bästa dagar, när allt går bra, har möjlighet att stå högst upp på pallen, säger Frida Karlsson till VG.

”Hon sitter inte säkert”

Frida Karlsson är svensk längdskidåknings stora framtidsnamn och känner sig nu redo att utmana Therese Johaug på riktigt.

– Det är uppenbart att fokus ligger på henne, för hon är den bästa just nu. Samtidigt har hon varit på tronen länge nu, och det finns många i vårt team som knackar på dörren och drar i hennes ben. Så hon sitter inte säkert. Jag tycker det är otroligt inspirerande. Vi är där, och hon kan inte sitta och koppla av där uppe, säger Karlsson.

Frida Karlsson kom på 22 plats i världscupen föregående säsong. För att komma närmare Therese Johaug kommer hon köra fler tävlingshelger.

– Jag börjar med att köra lite fler lopp än förra året. Jag brukar vara väldigt stabil, men sedan har jag haft några utmaningar att hitta en bra öppningshastighet och olika taktiska saker. Men jag känner att om du får några bra stunder, så vet man att man har det i sig. Jag kan fortsätta arbeta med detta och jag tror att jag kommer att bli mer stabil med åren, säger Frida Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.