Frida Karlssons galna seger i jägarvila

Frida Hansdotter hyllades för sitt rekord i Mästarnas mästare. Nu har stjärnskottet Frida Karlsson slagit den förre alpinstjärnan i jägarvila, det skriver Sportbladet.

ANNONS
|

I våras skapade den förre alpinstjärnan Frida Hansdotter rubriker och mottog hyllningar när hon i SVT:s Mästarnas mästare stod i jägarvila i hela 26 minuter – rekord i programmet.

– Det är helt fantastiskt. Det är ju så många som hört av sig, speciellt på min Instagram och skrivit ”wow vilken prestation” och det är superroligt att folk är engagerade, sa hon efter att prestationen sänts i tv.

LÄS MER:Hansdotter om imponerande uppvisningen i jägarvila

Nu har landslagsstjärnan Frida Karlsson, som ser som Sveriges stora framtidshopp i längdspåren, också imponerat i grenen.

I programmet Landskampen på norska TV2, som i vinter kommer sändas under namnet ”Sverige mot Norge” på TV4, där norska och svenska vinteridrottare gör upp stod 21-åriga Frida Karlsson i jägarvila längre än av Hansdotter gjorde när hon slog rekordet i Mästarnas mästare, det skriver Sportbladet.

ANNONS

”Det sjukaste som sänts på tv”

Karlsson ställdes i grenen mot norska skidskytten Ingrid Landmark Tandrevold och svenskan stod i 90 grader i över 30 minuter.

När hon besegrat norskan och rest sig upp och sa hon enligt Sportbladet:

– Jag hade kunnat stå längre om hon hade gjort det.

Emil Jönsson Haag ska i programmet varit en av deltagarna som hyllat svenskans prestation:

– Det här är det sjukaste som har sänts på tv.

Sportbladet skriver att när grenen avgjordes förra säsongen av Landskapen vann skidskytten Hanna Öberg över konkurrenten Tiril Eckhoff. Svenskan stod då i 90 grader i 8 minuter och 22 sekunder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS