Frida Karlsson tävlade i skidskytte – slog Hanna Öberg

Frida Karlsson ställde upp i en tävling i Bruksvallarna – i skidskytte. Och hon inte vara deltog, hon slog den olympiska mästarinnan Hanna Öberg.

ANNONS

Frida Karlsson är en av de stora svenska stjärnorna i längdspåren med VM-medaljer, OS-medalj och segrar i världscupen.

Nu har hon även debuterat som skidskytt.

I en tävling i Bruksvallarna ställde 22-åringen upp i en tävling som inleddes med semifinaler där åkarna tävla en mot en om en plats i finalen. Frida Karlsson ställdes mot ingen mindre än Hanna Öberg – och vann!

Enligt SVT avgjordes tävlingen på en kort sprintbana med två skytten (ett stående + ett liggande) och Karlsson sköt 1+1 samtidigt som Öberg sköt 2+0. Lika många bom alltså och Karlsson var snabbare i spåret och vann duellen mot 26-åringen med OS-guld, VM-guld och en rad segrar i världscupen på meritlistan.

ANNONS

Sex bom i finalen

Hanna Öberg tog sig dock till final trots förlusten mot Karlsson, genom att hon vann B-finalen. Väl där fick hon revansch på Karlsson när hon slutade trea och Karlsson femma och sist med sex bom. Vann gjorde Johanna Skottheim och tvåan blev Elvira Öberg.

– Lite många missar gentemot de andra men det är inte så konstigt kanske. Hon är säkert väldigt frustrerad att hon behövde åka lite fler straffrundor än de andra, det tror jag säkert, säger Frida Karlssons mamma Mia Karlsson till SVT.

SVT skriver att tävlingen genomfördes med lasergevär och att prickarna var lika stora i liggande och stående skytte.

När det senare på lördagen var sprinttävlingar i traditionell skidåkning fick Karlsson kliva överst på pallen när hon vann före Maja Dahlqvist och Elvira Öberg. Linn Sömskar slutade fyra och Hanna Öberg femma.

LÄS MER:Stina Nilssons comeback i skidor – i SM-sprint

LÄS MER:Charlotte Kalla om rädslan att hon ska ångra sig

LÄS MER:Hoppas på historisk ändring för skiddamerna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS