Frida Karlsson om spekulationerna: ”Det stämmer inte”

Frida Karlsson lämnade landslaget för att istället träna på egen hand. Nu slår hon tillbaka mot uppgifterna om att valet kom på grund av ekonomiska skäl.
– Det är bullshit, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Den 22-årige skidstjärnan som redan vunnit flera segrar i världscupen samt tagit tunga internationella medaljer valde att lämna landslaget. Detta efter förra årets säsong som slutade med ett blytungt OS i Peking för Frida Karlsson.

Den svenska stjärnan var helt ur form och fick det inte alls att stämma.

Något som fått konsekvenser.

För tidigare i år kom beskedet att hon och Maja Dahlqvist valt att lämna landslagets träningsgrupp. De två kommer istället att satsa på egen hand och det beskedet fick stor uppmärksamhet inom skidsporten.

Valet ledde även till att det började snackas om att Frida Karlsson och Maja Dahlqvist valde att lämna landslaget för att istället kunna tjäna mer pengar på egen hand.

ANNONS

Något som även ledde till skriverier i Norge där flera norska längdåkare uttalade sig om att det beslutet skulle gynna Frida Karlsson ekonomiskt.

– Ja, jag läste det där. Och det kunde ju tydas så i den första pressreleasen, men det stämmer som sagt inte. Det har inte på något sätt förändrat något med mina sponsorer, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Det är bullshit. Det här har inte gjort någon skillnad för mig ekonomiskt, säger Frida Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS