Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skidstjärnan fortsätter att briljera – både i tävling- och träning.  Bild: MATHIAS BERGELD
Skidstjärnan fortsätter att briljera – både i tävling- och träning. Bild: MATHIAS BERGELD

Frida Karlsson fortsätter slå rekord

Efter många om och men offentliggjorde Frida Karlsson sin rekordtid i Hallstatestet i måndags. Men det blev inte särskilt långvarigt – på onsdagskvällen putsade hon till sin egen rekordtid.

Under fem år fick Ebba Andersson vara rekordhållare på Hallstatestet, ett konditionstest, upp för Hallstabacken i Sollefteå. Men sedan kom en viss Frida Karlsson och gjorde sitt.

– Jag ska vara ärlig, det sved faktiskt, sa Ebba Andersson till Sportbladet efter att hon fått höra Karlssons resultat.

”Ett kvitto på att jag är på rätt väg”

Kraftprovet går ut maxlöpning uppför i en bana på 1800 meter och med en stigning på 210 höjdmeter. Inte en helt vanlig löprunda, med andra ord.

I måndags offentliggjorde Karlsson själv sin tid i en intervju med Allehanda – efter att hon först hållit tiden hemlig. Tiden slutade på 8 minuter och 36 sekunder. En putsning med 20 sekunder från Anderssons tidigare rekord.

– I skidåkning finns det ju inte så många rekord att sträva efter och det här var också en bra värdemätare och ett kvitto på att jag är på rätt väg i min träning, sa Frida Karlsson till Allehanda.

En ny dag är till för nya rekord

Karlsson nöjde sig inte med den putsningen av rekordet. På onsdagskvällen la hon själv ut en bild på sin Instagram där man ser henne springa upp för backen igen.

Och så blev det även en ny rekordtid. ”Ny dag! 8,32 för er nyfika”, skriver hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.