Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Frida Karlsson: "Att vakna var slitsamt"

Frida Karlsson, 21, fick startförbud av skidförbundet i vintras.
Nu berättar hon om den tuffa vägen tillbaka.
– Allt blev ett hinder. Att vakna var slitsamt och att stå upp var ansträngande, säger hon till norska Dagbladet.

I vintras stoppades Frida Karlsson från att tävla efter att inte ha uppfyllt kraven i en hälsokontroll. Ungefär två månader senare var hon tillbaka i tävlingssammanhang och innan säsongen var över hade hon besegrat Therese Johaug i tremilen i Holmenkollen.

21-åringen har i intervjuer varit ganska fåordig kring vad som hände under de där månaderna när hon var belagd med startförbud av det svenska skidförbundet. Men för norska Dagbladet öppnar sig nu svenskan mer.

– Man är så inne i bubblan och har fullt fokus på att tävla. Det blir en smäll när allt fokus ändras, efter att jag fick startförbud. Jag var jättetrött och sliten. Allt blev ett hinder. Att vakna var slitsamt och att stå upp var ansträngande. Det kom till en punkt när jag var tvungen att göra något, säger hon till sajten.

Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Hon arbetade för att få balans i kroppen. Karlsson menar att hon lärde sig mycket av situationen och att hon blivit mentalt starkare.

– Det är en utmaning med näring. Vi tränar väldigt, väldigt mycket och hårt. Det är svårt att få i sig nog med näring för att ha tillräckligt med energi.

I sommar har världsmästaren från Seefeld kunnat träna bra och visa upp goda testresultat.

– För det första har jag fått en ny tränare runt mig. Det är bra att han har kontroll på var gränsen går. Kunskapsmässigt har jag lärt mig mer om vad kroppen behöver, att hälsa och kost hänger samman, säger hon till Dagbladet.