Frida Hansdotter avslutar karriären

Alpinstjärnan Frida Hansdotter lägger ner karriären. På sin Instagram uppger hon att tävlingarna i Spindleruv Mlyn och Soldeu blir hennes sista. "Jag älskar skidåkning och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv", skriver hon bland annat.

ANNONS
|

Frida Hansdotter, 33, har snart gjort sitt på den stora scenen. Slalomstjärnan, som genom ett perfekt åk kunde ta OS-guld i Pyeongchang 2018, väljer att avsluta karriären efter årets säsong.

– Det är såklart med lite vemod jag tackar för mig - jag älskar min skidåkning och att testa mina gränser för att se hur långt jag kan nå har alltid sporrat mig och varit det jag älskat, skriver Frida Hansdotter i ett personligt avskedsbrev på förbundets hemsida.

Karriären inleddes i Norbergs SLK, som hon representerat sedan dess. Utöver OS-guldet har Frida Hansdotter också fem 5 VM-medaljer och slalomcupvinst på sitt CV. Totalt blev det 15 säsonger i världscupen.

ANNONS

– Frida kommer alltid att vara en av de stora svenska utförsåkarna och vi tackar Frida för alla unga flickor och pojkar hon inspirerat, alla ögonblick hon bjudit på genom tv-rutan och allt hon gjort för Svensk skidåkning, säger Tommy Eliasson Winter, Alpinchef, i pressmeddelandet.

På sin Instagram utvecklar publikfavoriten sina tankar ytterligare:

"Jag älskar skidåkning och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv. Men det är dags för mig att ta farväl av världscupen och starta ett nytt kapitel i livet", skriver hon.

Till helgen blir det tävling i tjeckiska Spindleruv Mlyn, innan Frida Hansdotter alltså gör sin allra sista världscuptävling i Andorra helgen därpå.

Se höjdpunkter från Frida Hansdotters karriär i bildspelet ovan!

ANNONS