Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas målvakt Johan Mattsson byttes ut mot Djurgården.

Friberg: "Vi blev för passiva"

Från 5–3 till 1–5 på två dagar. Frölundas målskytt Max Friberg var inte nöjd med sitt lags insats i den andra SM-finalen.

Frölunda gjorde sitt tredje mål i numerärt överläge på två finaler mot Djurgården.

Men när Max Friberg fick utdelning efter drygt sju minuter av den tredje perioden var matchen redan över.

I det läget ledde Djurgården med 4–0.

- De var klart bättre i dag, kom in med mycket energi. När de väl fick ledningen så spelade de också bra. De fick bra med ytor i vår zon och vi blev passiva. Vi fick inte den press på dem i försvarsspelet som vi vill ha, sade Friberg.

Frölundas förlust var lagets tredje under slutspelet där laget har imponerat stort. Lagkaptenen Joel Lundqvist ansåg att det bara är att stryka ett streck över tisdagens insats.

- Det är 1–1 och vi är starka hemma, det är bara att studsa tillbaka. Det är klart att man måste lära sig nånting, men vi kommer inte att sitta och överarbeta en sån här match, sade han.

Max Friberg var inne på samma spår:

- Vi vet var de största åtgärderna finns att hämta. Vi samlar energi och så är det ny match. Vi får ta med oss att vi ändå körde hela vägen in, så inställningen var bra.

Målvakten Johan Mattsson, som storspelat och fått sitt genombrott i slutspelet, byttes ut mot Johan Gustafsson efter Djurgårdens 5–1-mål. På frågan om vem som står nästa match sade tränaren Roger Rönnberg till Aftonbladet:

- Johan.