Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Freddy Adu klar för spel i Sverige

Freddy Adu, 31, kallades för en gudagåva av Pelé och spåddes en lysande framtid som 14-åring. Nu är han klar för spel i Österlen FF i division 1.
– Jag är väldigt glad att få spela igen, skriver han på Instagram.

Han slog igenom redan som 14-åring.

Då tjänade Freddy Adu redan 22 miljoner kronor per år och spåddes bli nästa superstjärna inom fotbollen. Han hyllades av allt och alla och den brasilianske fotbollslegendaren Pelé kallade honom för en gåva från gud.

Det blev dock ingen succékarriär för Freddy Adu.

Efter att aldrig riktigt fått det att stämma har klubbarna istället avlöst varandra. Han har representerat klubbar som storklubbar som Benfica och Monaco men de senaste åren har klubbarna varit blygsamma.

Så även nu.

För nu är han klar för Österlen FF i svenska disision 1.

– Det är en profil, det kan man säga. Vi har hållit på med det här i två veckor och han känns väldigt sympatisk och professionell. Det är en härlig man som har fått möjligheten att återuppliva sin karriär. Vi kände att vi la ihop ett paket till honom som han trivs med. Han kommer i november och ska vara här i två veckor för att sedan åka tillbaka till USA och komma tillbaka i januari när träningen drar igång, säger sportchefen Malik Sesay till Aftonbladet.

”Jag är väldigt glad att få spela igen”

Enligt Sesay ska värvningen av den minst sagt omtalade profilen inte kosta speciellt mycket för klubben som ändå gör en rejäl satsning för att nå superettan.

– Det handlar mer om att han vill få den här chansen och återuppliva sin karriär. Han var inte alls ute efter fantasipengar, säger han.

Under sin karriär har han även spelat 17 landskamper för det amerikanska landslaget. Den senaste landskampen var dock för nio år sedan.

”Väldigt glad att få spela igen. Skippade för många steg i det förflutna men nu får jag en chans att göra det rätt! Ett steg i taget”, skriver han på Instagram.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.