Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås-tränaren Mikael Franzén.

Franzén: "Då ska vi putta ner Kristianstad"

Kristianstad har byggt upp en handbollsdynasti på herrsidan. Alingsåstränaren Mikael Franzén vägrar dock att ge upp efter tre raka SM-silver.

Alingsås tog SM-guld 2014 (mot Lugi), men i de tre senaste finalerna har västgötarna förlorat mot Kristianstad. I fjol var Alingsås överkört redan i paus (6–18). Även i år i Malmö Arena sprang Kristianstad iväg mot SM-guldet i den första halvleken (18–11).

- De ger oss inte ens chansen att komma in i matchen och de vinner välförtjänt. Vi gör något dödsryck där i andra, men vi är sämre än dem i dag, säger tränaren Mikael Franzén.

"För lång uppförsbacke"

Det tog elva minuter innan Alingsås gjorde ett spelmål – ett mål som betydde 2–6-reducering.

- Det är för lång uppförsbacke mot ett så bra lag som Kristianstad, säger Franzén.

Alingsås tappar nu exempelvis landslagsspelaren Jesper Konradsson (danska Skjern).

- Det här känns jäkligt tomt, men jag känner en stolthet över de sex senaste åren, säger Konradsson.

- Man har drömt om att få avsluta på ett fantastiskt sätt. Nu blir det mer att man kommer att tänka tillbaka på åren som helhet. Alla år som har varit i klubben. Vi har gått till fyra finaler och det är jäkligt bra.

Kristianstad har vuxit ut till den stora dominanten på herrsidan. Klubben har nu tre raka SM-guld, fem finaler på sex år och skåningarna var denna säsong ytterst nära att avancera till åttondelsfinal i Champions League. Alingsåstränaren Mikael Franzén ger dock inte upp kampen med Kristianstad på förhand.

- Vi tappar absolut några viktiga kuggar, men det gäller att bygga om. Vi ska vara ett topplag. Vi har definitiv chansen att slå Kristianstad igen, säger Franzén.

"En modell som fungerar"

Kristianstad tappar Jerry Tollbring (Rhein-Neckar Löwen) och målvaktsfantomen Nebojsa Simic (Melsungen). Det är två tunga förluster, men sett till antalet spelare betydligt färre än efter fjolårets guld. Då försvann sex nyckelspelare. Därför värderar tränaren Ola Lindgren årets guld högt.

- Det är ju ett signum på att man har en modell som fungerar. Att man kan ta in relativt oprövade och yngre spelare som fungerar och passar in, säger han.