Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Franssons vattenflaska ska analyseras

Jenny Fransson kan ha fått i sin otillåtna preparat under ett landslagsläger och nu ska hennes vattenflaska analyseras av dopningskommissionen, det skriver Aftonbladet.

I början av januari fastade brottaren Jenny Fransson i ett dopingtest och hon sa själv under måndagen att hon fått i sin den anabola steroiden av misstag och att hon misstänker sabotage och lyfter ett träningsläger i USA nyligen.

LÄS MER: Svenska OS-medaljören Jenny Fransson fast i dopningstest

Men enligt Svenska brottningsförbundet kan det inte skett i USA, det skriver Aftonbladet.

– Vi fick veta i går att det är en väldigt liten dos av substansen som hon har fått i sig. Det är på nanonivå. Man kan då med största sannolikhet säga att hon fick det i sig inom fem dagar före testtillfället. Därmed kan vi utesluta USA, säger förbundets sportchef Zakarias Tallroth till tidningen.

"Det är nästa steg"

De dagarna då intaget av substansen tros ha skett befann sig Fransson på landslagsläger i hemstaden Helsingborg.

– Vi vet fortfarande inte när det har skett. Men vi vet var hon befann sig de här dagarna, vilka olika platser. Det är det man kan utgå från, säger Tallroth till tidningen och fortsätter:

– Vi ska analysera hennes vattenflaska, eller inte vi utan dopningskommissionen som utreder ärendet. Även om det har gått lång tid så ska vi se om vi kan hitta några spår i den. Det är nästa steg.

Tills b-provet är analyserat är Jenny Fransson tagen ur OS-truppen till sommarens spel i Tokyo dit hon togs ut som en av landets första idrottare.

LÄS MER: Fransson: "Mer död än levande"

LÄS MER: Lidberg om Franssons dopingbesked: "Chockad"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.